Winterse salade met karnemelkdressing

Winterse salade met karnemelkdressing

Voorkeur: vegetarisch

aantal 6 | bijgerecht, lunch, voorgerecht | doordeweeks | hollands |

Snijd je venkel, appel en radijsjes flinterdun op een mandoline en hussel ze om met een frisse karnemelkdressing.

Voorbereiding:10

Kooktijd:10

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 200 g lichtbittere slablaadjes licht bitter, bijv. frisee, witlof en radicchio
  • 1 rode appel in dunne partjes
  • 50 g walnoten geroosterd
  • 1 venkel klein, in dunne plakjes
  • 4 radijsjes in dunne plakjes
  • 100 g komijnekaas geschaafd

karnemelkdressing

  • 1 eierdooier
  • 4 el olijfolie
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el karnemelk
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 el citroensap

Instructies

  1. Mix alle ingrediënten voor de dressing met wat zout en peper in een keukenmachine of met een staafmixer.
  2. Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote schaal en sprenkel vlak voor het serveren de dressing erover.

Voedingswaarde

Recept: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Vivien Walsh

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!