Kip met parmezaankorst en taleggiovulling


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | italiaans |
Om voor even in de Italiaanse sferen te komen, gaan we voor deze kip met parmezaankorst. Heerlijk malse kip in een krokant jasje. Taleggio is een Italiaanse kaas die goed smelt, ideaal voor een heerlijke vulling dus. 
voorbereiding25 minutes
Oven30 minutes

ingrediënten

  • 2 tl tijm grof gehakt
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 100 g taleggio* korst verwijderd, in stukjes
  • 3 el bladpeterselieblaadjes fijn gesneden
  • 4 à 180 g kipfilets
  • 50 g broodkruim** vers
  • 20 g parmezaanse kaas geraspte
  • 1 ei licht geklopt
  • 30 g boter gesmolten
  • 80 ml olijfolie
  • 250 g trostomaatjes

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de tijm, knoflook, taleggio, 1 el peterselie met zout en peper. Maak over de lengte een inkeping in het dikste deel van de kipfilets en vul ze met het taleggiomengsel. Sluit de filets met cocktailprikkers. Meng het broodkruim, de parmezaan en de rest van de peterselie en breng op smaak met zout en peper. Doe het ei in een diep bord of ondiepe kom. Haal de kipfilets eerst door het ei, dan door het broodkruimmengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Meng de boter en olie en schenk het mengsel over de kip.
  • Bak de kip 25 min. in de oven.
  • Voeg de tomaten toe en bak nog 5 min. of tot de tomaatjes zacht worden en de kip gaar is. Verwijder de cocktailprikkers en serveer.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Taleggio is zachte Italiaanse kaas die goed smelt. Vervang evt. door bocconcini (mini-mozzarella).
** Vers broodkruim: gebruik oud witbrood zonder korst en maal het fijn in de keukenmachine. Laat vers brood eerst goed uitdrogen (1 uur op de verwarming of 5-10 min. in een oven op 75°C).
Recepten: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerken: Ellen van Mol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!