aantal 2 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
De wok wint van de klok vandaag. Op de drukke donderdag eens geen ingewikkelde maaltijden, maar een makkelijk doordeweeks recept. Max. 25 minuten en er staat een top vis-wokgerecht op tafel!
Ingrediënten
- 250 g garnalen rauwe
- 2 tenen knoflook één geperst, de ander in plakjes
- 1 citroen schil geraspt, sap geperst
- 4 el zonnebloemolie
- 175-200 g eiermie
- 100 g shiitake in plakjes
- 1 struik paksoi in brede repen
- 3 el oestersaus
- 2 el koriander grof gesneden
Instructies
- Spoel de garnalen schoon, dep droog en verwijder het darmkanaal. Meng met de geperste knoflook, citroenrasp en 1 el olie en laat 5 min. staan.
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak beetgaar, giet af en schud om met 1/2 el olie.
- Verhit 1 el olie in een voorverwarmde wok en roerbak hierin snel de garnalen, tot ze roze kleuren. Neem uit de pan. Voeg 1/2 el olie toe en roerbak de knoflookplakjes en shiitake 1 min. Voeg de paksoi toe en roerbak ± 3 min. Schep om met de mie en garnalen en warm op halfhoog vuur goed door. Voeg de oestersaus en 2 el citroensap toe en schep nogmaals om. Serveer met koriander.
Voedingswaarde
Productie: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob de Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Foodstyling: Eke Mariën
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!