kaneelfritters met mandarijn-karamelsaus

kaneelfritters met mandarijn-karamelsaus

Oud & nieuw en bubbels horen bij elkaar. En bij die bubbels hoort natúúrlijk iets zoets. De oliebol schuiven we even aan de kant dit jaar, want wij maken deze kaneelfritters met mandarijn-karamelsaus van Yvette van Boven!

delicious.friend Yvette van Boven bedacht nog 4 hapjes die perfect matchen met de bubbels die delicious.vinoloog Ellen Dekkers selecteerde. Bitterballen met seranoham en manchego of bruschetta met kip en paddenstoelen. Je vind dit en nog meer in delicious.kerst (ok…en dus ook een beetje oud&nieuw).

kaneelfritters met mandarijn-karamelsaus

hapje | ± 24 stuks

mandarijn-karamelsaus

250 g bruine basterdsuiker
125 ml water
125 ml mandarijnsap (uit pak of vers)
50 g boter

kaneelfritters

250 ml water
60 g boter
2 el suiker
1 el kaneel
250 g bloem
4 eieren
1 el (bio)sinaasappelrasp
olie om in te frituren

VOORBEREIDEN [Kan 1 dag van tevoren] Doe alles voor de saus in een steelpan en verwarm het al roerend tot het kookt. Laat 25-30 min. op zacht vuur tot de helft inkoken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

BEREIDEN [Begin 1 uur van tevoren] Maak het fritterbeslag. Smelt de boter in het water in een steelpan, voeg suiker, kaneel en zout toe. Haal dan van het vuur en roer met een houten lepel de bloem erdoor. Zet even (± 3 min.) terug op het vuur en roer tot het mengsel gaart. Haal dan weer van het vuur en klop met een mixer een voor een de eieren erdoor. Spatel de sinaasappelrasp erdoorheen.

Verwarm intussen op zacht vuur de mandarijn-karamelsaus. Verhit de olie in de frituurpan tot 175°C.

Laat voorzichtig een volle theelepel van het beslag (schraap met een andere lepel het deeg van de theelepel) in de hete olie in glijden. Bak de fritters 2-3 min. tot ze goudbruin en gaar zijn. Bak steeds kleine porties. Laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.

Stapel ze op een grote schaal en giet de saus erover. Strooi er evt. nog gekonfijte sinaasappelreepjes over. Serveer direct.

Voorbereiden ± 30 min. / bereiden ± 45 min.

RECEPTUUR YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS FOODSTYLING BART STUART PRODUCTIE MURIËL SCHRIJN