9x pompoen voor kerstmis

9x pompoen voor kerstmis

Wij vinden dat pompoen altijd kan, maar zeker met kerst! Een rijkgevulde pompoen in plaats van kalkoen, heerlijke ravioli vooraf en pompoenbrood als perfecte aanvulling. Dit zijn onze favoriete voor, hoofd- en bijgerechten met pompoen voor tijdens de kerst. 

Heb je na dit inspiratielijstje nog niet genoeg pompoen gezien? Dan hebben we nog 6x de lekkerste pompoenrecepten, zoals cannelloni met pompoen en gorgonzola en moussaka met pompoen.

Voorgerechten

pompoensoep-delicious

pompoensoep en Hollandse garnaaltjes met pompoenpitten

Pompoenliefhebbers opgelet! Chef-kok Niven Kunz maakte deze heerlijke comfortmaaltijd met pompoensoep, Hollandse garnaaltjes met pompoenpitten.

>> naar het recept

ravioloi met pompoen-delicious

ravioli met pompoen en amaretti

Zelf ravioli maken is voor ons lekker ontspannen. Pastadeeg kneden, pastavellen langzaam door de pastamachine halen en daarna met veel precisie de verrukkelijke pompoen-amarettivulling over de vellen verdelen. De pasta dichtvouwen, op maat snijden, kort koken en dan: genieten! Van een bord vol ravioli met heerlijke saliebotersaus.

>> naar het recept

pompoen-saffraan kroket | delicious

pompoen-saffraankroket met paprika-hazelnootdip

Kroket maar dan anders? Probeer deze vegetarische kroketten van pompoen en saffraan met een heerlijke paprika-hazelnootdip om in te dippen!

>> naar het recept

Hoofdgerechten

pompoen met pesto-rijstvulling - delicious

pompoen met pesto-rijstvulling

We zijn dol op verbluffend eenvoudige recepten, al helemaal met pompoen. Halveren, roosteren, vulling erop en afbakken in de oven! En dat kan dan ook nog de dag van tevoren.*
De overgebleven pompoenpitten? Die gebruik je als crunchy topping op deze spaghetti met artisjok en gorgonzola. Lekker no waste, precies zoals we het graag zien.

>> naar het recept

pompoenrisotto met mascarpone en zeewolf - delicious

pompoenrisotto met mascarpone en zeewolf

Nu de koudere dagen aanbreken en de dagen steeds korter worden, snakken wij naar warme, romige gerechten. Zoals deze pompoen-mascarponerisotto met zeewolf bijvoorbeeld. Perfect voor de donkere dagen.

>> naar het recept

pompoentaart met geitenkaas

Makkelijker kan niet! Met een paar ingrediënten zet je deze heerlijke pompoentaart met warme, gesmolten geitenkaas op tafel.
En die overgebleven pompoenpitten? Maak daarmee spaghetti met artisjok, gorgonzola en krokante pompoentpitten.

>> naar het recept

Bijgerechten

speltbrood met pompoen

Spelt is vezelrijk graan, familie van tarwe. De smaak van speltmeel is iets nootachtiger dan van tarwe. Ideaal voor brood, cake en muffins, die er donkerder en steviger door worden. 

>> naar het recept

salade van pompoen, geitenkaas met aardappelschil, basilicumgremolata en hazelnoot

Aardappelschil geeft de geitenkaas in deze herfstsalade een licht kruidige smaak. Dat past heel goed bij frisse gemarineerde pompoen. De smaak van Hollandse geitenkaas is vol, romig, puur. Ofwel: melk met een eigen karakter! Van die unieke melk wordt een verrukkelijke kaas gemaakt. Natuurgerijpt op houten planken, zodat de smaak zich rustig kan ontwikkelen.
Meer pompoen? Bekijk hier onze favoriete pompoenrecepten.

>> naar het recept

pompoen-delicious

pompoen met ahornsiroop en kaneel

Chef Mike McEnearney uit Sydney kiest het liefst voor eenvoudig seizoenseten. Zijn pompoen met ahornsiroop en kaneel is een van de redactiefavorieten!

>> naar het recept