6x de lekkerste pompoenrecepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pompoen is een zeer veelzijdig ingrediënt: deze groente is heerlijk geroosterd uit de oven, gekookt als puree, doet het goed in soepen of zelfs in combinatie met kaasfondue. Wij geven je onze 6 favoriete recepten met pompoen. 

Zin gekregen in kaasfondue? Probeer ook deze varianten eens

Klik op de afbeelding voor het recept 

romige pompoensoep

Deze zoete, romige pompoensoep is een compleet avondmaal. Het fijne aan deze soep is dat je hem easy kunt in vriezen. Niet alleen lekker, maar dus ook makkelijk als voorraad.

salade van pompoen, geitenkaas met aardappelschil & hazelnoot

Hollandse geitenkaas, kruidige aardappelschillen en frisse pompoen zorgen voor een smaaksensatie. Een salade waar je ook in het najaar en winter zin in krijgt.

moussaka met pompoen
Moussaka met Pompoen lijst - delicious.
Traditionele Moussaka: wij zijn er dol op! Toch maken wij hem eigenwijs als we zijn met een twist: met kastanjechampignons, gehakt, kaassaus en zoete pompoen. Mmm!

fettuccine met pompoen en pangrattato van pancetta


Pompoen is een perfecte aanvulling in de pasta. Probeer deze kleurrijke fettuccine met flespompoen en en amandselschaafsel maar!

eintopf met kip, pompoen en bonen

Het leuke aan eintopf is dat je verschillende variaties kan maken met alle leftovers. De ingrediënten in deze stoof zorgen voor een heerlijk eindresultaat.

pompoen met kaasfondue

We hebben het al een beetje verklapt: bij deze kaasfondue is pompoen is niet alleen verrukkelijk om te eten, maar ook geweldig om te zien. Zo geef je gegarandeerd een prachtige etentje.

Oven baked pumpkin slices with garlic and thyme served with honey.Top view.