6x de lekkerste pompoenrecepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pompoen is een zeer veelzijdig ingrediënt: deze groente is heerlijk geroosterd uit de oven, gekookt als puree, doet het goed in soepen of zelfs in combinatie met kaasfondue. Wij geven je onze 6 favoriete recepten met pompoen. 

Probeer ook deze pompoen-courgettelasagne eens: verrukkelijk!

pompoen met pesto-rijstvulling - delicious

pompoen met pesto-rijstvulling

Zo snel en verbluffend eenvoudig hebben we gerechten met deze stergroente nog niet gezien: gewoon halve pompoenen roosteren, vulling erop en afbakken in de oven! En dat kan dan ook nog de dag van tevoren.*
En de overgebleven pompoenpitten? Die gebruik je als crunchy topping op deze spaghetti met artisjok en gorgonzola.

>> naar het recept

romige pompoensoep

Hier hebben we altijd zin in: zoete pompoensoep met knoflook en wortel. Je maakt ‘m romig met een flinke scheut slagroom en interessant met een crunchy topping van pompoenpitten en gedroogde cranberry’s. Maak een flinke pan vol (desnoods een dubbele portie) en vries een deel in. Dan heb je altijd comfort food stand-by staan!

>> naar het recept

pizza met blauwe kaas en geroosterde pompoen - delicious

pizza met blauwe kaas en pompoen

Maak dit weekend deze pizza met blauwe kaas en geroosterde pompoen. Helemaal zelfgemaakt, van het deeg tot de saus én de geroosterde pompoen voor de topping. Nodig zoveel mogelijk vrienden uit en houd een pizzaparty!
Bekijk voor meer pizza-inspiratie deze 6 heerlijke groentepizza's!

>> naar het recept

moussaka met pompoen

Traditionele Moussaka: wij zijn er dol op! Toch maken wij hem -eigenwijs als we zijn- met een twist: met kastanjechampignons, gehakt, kaassaus en zoete pompoen. Mmm!

>> naar het recept

Canneloni met geroosterde pompoen - delicious

cannelloni met geroosterde pompoen & gorgonzola

Als je het weekend veel eters over de vloer krijgt, is dit het ideále gerecht. Lekker makkelijk én.. je hoeft maar 30 minuten in de keuken te staan, de oven doet de rest. Heb jij meer tijd voor je gasten!
Probeer ook eens cannelloni gevuld met groene asperge, ham & geitenkaas!

>> naar het recept

gevulde pompoen kaasfondue - delicious

pompoen gevuld met kaasfondue

Na een hap van deze fondue zijn we verkocht. Je holt de pompoen uit en vult deze met deze kruidige en romige kaasfondue. En als hij leeg is schraap je de pompoen helemaal leeg. Zo lekker! Zin in meer kaasfondue? Maak dan ook eens deze met boerenkaas, geitenkaas en blauwader.

>> naar het recept

Canneloni met geroosterde pompoen - delicious