witte asperges met foelie

witte asperges met foelie
witte asperges met foelie - delicious

Geniet ervan tot St.Jan op 24 juni (a.s. maandag), daarna zijn de asperges namelijk weer voor een jaar vertrokken. Het witte goud, chic verpakt als bosje met een plak ham eromheen, mooi neergelegd op een bord. De strik van dragon maakt onderstaand gerecht af. Et voilà: een mooie eenpersoonslunch!

witte asperges met foelie

lunchgerecht |4 personen

1 kg witte asperges
4 stukjes foelie*
4 tl suiker

voor erbij
zoutflakes
15 g dragon, fijngehakt + 4 takjes voor de garnering
fijne rasp van ½ (liefst biologische) citroen
100 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
4 verse eieren
4-8 plakken van de lekkerste (biologische) achterham die je kunt krijgen
nootmuskaat

Kook de asperges met de foelie, suiker en 2 tl zout 20-25 min. (afhankelijk van de dikte van de asperges). Schep ze met een schuimspaan uit het kookwater en laat uitlekken op een schone theedoek.

Roer een snuf zoutflakes, de dragon en citroenrasp door de zachte boter en laat zeker 1 uur opstijven in de koelkast.

Kook de eieren 4 min. in kokend water tot ze zachtgekookt zijn en pel ze, óf pocheer ze 2 à 3 min.

Wikkel steeds een bosje asperges in 1 of 2 plakken ham. Serveer de asperges op een warm bord met een (gepocheerd) ei en een mooie krul citroen-dragonboter ernaast. Garneer met een takje dragon en bestrooi met wat nootmuskaat.

* Je kunt de foelie ook weglaten of vervangen door nootmuskaat. De smaak van foelie is wat zachter, nootmuskaat iets bitterder.

Bereiden ± 35 min. / opstijven ± 1 uur.

PRODUCTIE ELLEN VAN MOL RECEPTEN YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING DÉSIRÉE VAN DIJK BEREIDING BART STUART

Dit recept verscheen eerder in delicious. mei 2011