Zelf ravioli maken lijkt misschien een flinke klus, maar met onze stap voor stap instructies staat dat bord pasta zó op tafel. En als je ze proeft wil je nooit meer anders.
Ga meteen aan de slag met één van deze vega ravioli’s.
Stap 1
Maak pastadeeg van 100 g gewone bloem, 100 g bloem van harde tarwe of semolina, 1 ei, 2 eidooiers, 2 el olijfolie, wat zout en 2 el water. Kneed kort maar goed door
en laat een halfuur rusten. Bestrooi het werkblad licht met bloem of semolina en rol het deeg dun uit.
Stap 2
Verdeel de vulling (bijv. pompoenpuree-salie-ricotta) in kleine porties over de helft van het deeg, houd genoeg afstand.
Stap 3
Bestrijk met een vochtig kwastje het deeg tussen de hoopjes vulling.
Stap 4
Vouw de ene helft van het deeg losjes over de helft met vulling. Druk de lucht er per ravioli vanaf de binnenkant naar de buitenkant uit.
Stap 5
Snijd met een raviolisnijder de ravioli los. Kook kort in licht gezouten water, tot ze aan de oppervlakte drijven. Serveer met gesmolten boter, salie en parmezaan.
Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Merijn Tol