vegan polentaburgers met maïs en zoete aardappels

In Zuid-Europa is polenta erg geliefd. En niet zo gek, want het is betaalbaar, makkelijk in te zetten in de keuken en enorm veelzijdig. Maak van polenta eens een lekkere puree, een cake of maak er deze vegan polentaburgers van. 

Zó maak je smeuïge polenta

polentaburgers met maïs en zoete aardappels

hoofdgerecht | 4 personen | vegan

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Schil 400 g zoete aardappels en snijd in 1 cm-blokjes. Beng een middelgrote pan met licht gezouten water aan de kook en kook hierin de aardappelblokjes 7-8 min. Giet af en doe ze in een grote kom.

Meng er 100 g snelkookpolenta, 100 g diepvriesmaïskorrels, ½ heel fijn gesneden rode ui, 1 geperste teen knoflook, 1 tl picadillo (Jonnie Boer, Euroma), een handvol gesneden oreganoblaadjes, 1 el licht geroosterd en grof gemalen venkelzaad en wat zout en peper door.

Vorm 4 burgers van het mengsel en wentel ze door wat polenta. Leg ze op een bakplaat, bestrijk ze met wat olie en bak ze in de oven in ± 25 min. goudbruin en gaar. Serveer ze op 4 getoaste broodjes met plakjes tomaat, mosterd en vegan mayonaise. Geef er met citroensap besprenkelde partjes avocado en little gem bij.

bereiden ± 25 min. / oven ± 25 min.
p.p. ± 567 kcal / 12 g eiwit / 22 g vet / 75 g kh

RECEPTEN ELLA TARN FOTOGRAFIE ALEX LUCK STYLING HANNAH WILKINSON BEREIDING LOTTIE COVELL