Ribollita met snijbonen

Ribollita met snijbonen

vegetarisch
aantal 6 | hoofdgerecht | weekend | italiaans |
Eén hap van deze ribollita met snijbonen, brengt je weer terug naar Italïe. Dit is een klassieker uit Toscane. De basis is altijd witte bonen, venkel, kool en stukjes oud brood en je kunt er zelf van alles bij doen. Geniet!
Kooktijd1 hour
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie mild
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 wortel in blokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • tl venkelzaad
  • tl chilivlokken
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 g tomaten uit blik
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 stuk korst van parmezaanse kaas + geraspt om te bestrooien
  • 400 g cannellinibonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 bos cavolo nero nerven verwijderd en fijngesneden
  • 300 g spinazieblaadjes jong
  • 150 g snijbonen geblancheerd en koud afgespoeld
  • 2-3 sneetjes oud brood in stukjes gescheurd

Instructies

  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem op laag vuur. Schep hierin de bleekselderij, wortel en ui ± 12 min. om.
  • Voeg het venkelzaad, de chilivlokken en laurierblaadjes toe. Schep om en voeg de tomaten, bouillon, kaaskorst, cannellinibonen en cavolo nero toe. Breng aan de kook en laat de soep ± 25 min. trekken en inkoken op matig tot laag vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de spinazie erdoor.
  • Verdeel de snijbonen en stukjes brood over diepe borden en schep de soep erover. Serveer met geraspte kaas erover.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Verdeel de snijbonen en stukjes brood over diepe borden en schep de soep erover. Serveer met geraspte kaas erover. 
Recept en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!