artisjok-kaasdip met stokbrood

artisjok-kaasdip met stokbrood

Een stevige warme dip met romige, gesmolten mozzarella en stukjes frisse artisjok… Kom maar door! Deze artisjok-kaasdip is een en al comfort en doet het érg goed bij je gasten. Tip: dit recept is voor 10 personen. Wil je voor meer mensen koken, raadpleeg dan onze tips.

Meer inspiratie voor een feestje? Probeer deze pittig-zoete kipspiesen!

artisjok-kaasdip met stokbrood

hapje (10 personen) v

500 g spinazie
350 g gemarineerde gegrilde artisjokken, in stukjes (in olie)
2 tenen knoflook, geperst
300 g mayonaise
50 g parmezaanse kaas, geraspt
2 bollen mozzarella à 125 g, in stukjes gescheurd
1 el citroensap
knapperig (stok)brood, voor erbij
ook nodig: 2 ovenschaaltjes van 500 ml inhoud

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de spinazie in een groot vergiet, zet in de gootsteen en overgiet met een ketel vol kokendheet water, zodat de blaadjes slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit, doe in een stuk kaasdoek of in een zeef en pers er nog meer vocht uit. Doe in een kom.

Roer de artisjokken, knoflook, mayonaise, parmezaanse kaas, de helft van de mozzarella en het citroensap en wat zout en peper door
de spinazie. Verdeel over de ovenschaaltjes, verdeel de rest van de mozzarella erover en bak 30-35 min. tot de dip door en door heet is. Serveer warm met (stok)brood.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 35 min.

RECEPT REDACTIE DELICIOUS. FOTOGRAFIE GARETH MORGANS STYLING OLIVIA WARDLE BEREIDING LOTTIE COVELL BEWERKING DOSIA BREWER