Eens een andere burger proberen? Deze pikante visburger is gemaakt met schelvis uit de Noordzee. Muhammara zorgt voor extra pit en is gemaakt van paprika, granaatappel en walnoten.
Nog meer schelvis? Probeer deze ceviche van schelvis eens!
pikante visburger met venkel
hoofdgerecht (4 personen)
600 g schelvisfilet
4 volle el muhammara*
1 Turks brood
1 venkel, dun geschaafd of -gesneden
3 el olijfolie
2 limoenen, gehalveerd
sap van 1-2 limoenen
100 g romainesla, in repen
handvol zwarte olijven, grofgehakt
1 bosje koriander, grof gesneden
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de schelvisfilet op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de vis met de muhammara en rooster in de voorverwarmde oven in 12 min. gaar. Leg het brood na 4-6 min. bij de vis in de oven en bak in 6-8 min. knapperig.
Stap 2
Meng intussen de venkel met de olijfolie en het limoensap naar smaak. Voeg zout en peper naar smaak toe en marineer 5 min.
Stap 3
Neem het brood uit de oven en snijd horizontaal open. Verdeel de sla en venkel met de marinade over de onderste helft van het brood. Leg de vis op de venkel en bestrooi met de olijven en de koriander.
Stap 4
Dek het brood af met de bovenste helft en druk stevig aan. Snijd het brood in 4 stukken en steek in elke stuk een prikker.
* Muhammara koop je bij ruim gesorteerde supermarkten, Midden-Oosterse winkel of online.
Bereiden ± 20 min. / oven ± 12 min.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN