vegetarisch
aantal 10 |
bijgerecht |
doordeweeks, kerst |
midden-oosters |
vegetarisch
Wij gaan nu voor luchtige en frisse salades als deze wortelsalade met biet en venkel. De venkel geeft je salade een lichte anijssmaak. Ook fijn: binnen 15 min. op tafel, genoeg tijd om van de zon te genieten dus.
Ingrediënten
- 3 sinaasappels groot
- 4 wortels in lange linten geschaafd
- 4 bieten rauw, in dunne plakjes
- 2 venkelknollen in dunne plakjes
- 1 bos basilicum blad grof gesneden
- 1 bos koriander blaadjes
vinaigrette
- 1½ el mosterd grof
- 3 el sinaasappelsap versgeperst
- ½ bosje bieslook fijngesneden
- 1½ el wijnazijn wit
- 1 el kristalsuiker fijn
- 80 ml olijfolie extra vergine
Instructies
- Schil de sinaasappels dik tot aan het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes en vang het sap op voor de dressing. Schep in een grote schaal de sinaasappelschijfjes met alle andere ingrediënten voor de salade door elkaar.
- Meng in een middelgrote maatbeker de mosterd, het sinaasappelsap, de bieslook, azijn en suiker door elkaar. Klop geleidelijk de olie erdoor, zodat de vinaigrette bindt. Schep de vinaigrette vlak voor serveren door de salade en voeg zout en peper naar smaak toe.
Voedingswaarde
Recept: redactie delicious. Fotografie: Gareth Morgans. Styling: Olivi Wardle. Bereiding: Lottie Covell. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!