Wij gaan nu voor luchtige en frisse salades als deze wortelsalade met biet en venkel. De venkel geeft je salade een lichte anijssmaak. Ook fijn: binnen 15 min. op tafel, genoeg tijd om van de zon te genieten dus.
Kooktijd15 minutesminutes
Totale tijd15 minutesminutes
Ingrediënten
3sinaasappelsgroot
4wortelsin lange linten geschaafd
4bietenrauw, in dunne plakjes
2venkelknollenin dunne plakjes
1bosbasilicumblad grof gesneden
1boskorianderblaadjes
vinaigrette
1½elmosterdgrof
3elsinaasappelsapversgeperst
½bosjebieslookfijngesneden
1½elwijnazijnwit
1elkristalsuikerfijn
80mlolijfolieextra vergine
Instructies
Schil de sinaasappels dik tot aan het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes en vang het sap op voor de dressing. Schep in een grote schaal de sinaasappelschijfjes met alle andere ingrediënten voor de salade door elkaar.
Meng in een middelgrote maatbeker de mosterd, het sinaasappelsap, de bieslook, azijn en suiker door elkaar. Klop geleidelijk de olie erdoor, zodat de vinaigrette bindt. Schep de vinaigrette vlak voor serveren door de salade en voeg zout en peper naar smaak toe.