Tussen platbrood, als balletjes in taco’s, op de pizza, in tomaten, gehakt smaakt overal in en is zo easy!
Tip: Wil je het minder pittig of kun je geen chipotle vinden, meng dan een beetje gerookt paprikapoeder door het gehakt. Pas op, het is heel sterk van smaak. Je kunt er ook wat delicious.bbq-saus doorheen roeren.
smokey soft taco’s
hoofdgerecht | 4 personen
5 tomaten, in blokjes
1 bosje koriander, fijngesneden
sap en rasp van 1 (bio)limoen
3 rode uien
2 rode paprika’s, zonder zaadlijsten
500 g rundergehakt
4 el chipotlesaus*, potje, flesje of blikje (supermarkt)
12 kleine zachte tarwetortilla’s/soft taco’s (supermarkt)
uit voorraad | zonnebloemolie | peper en zout
Meng in een kom een flinke eetlepel van de tomaatblokjes met de koriander, het limoenrasp, de helft van het limoensap en 1 el olie. Breng goed op smaak met zout en peper.
Snijd 2 uien in dunne ringen en meng met de rest van het limoensap. Voeg peper en zout naar smaak toe en 1 el olie. Snijd de laatste ui fijn en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui met de paprika op hoog vuur 2 min.
Voeg het gehakt toe en roerbak mooi bruin, rul en gaar. Doe de rest van de tomaatblokjes en de chipotlesaus erbij en laat zachtjes 10 min. stoven.
Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de taco’s met het gehakt en geef de koriandersalsa en gemarineerde uien erbij.
RECEPTUUR LARS HAMER STYLING ANNEMIEKE PAARLBERG FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN