Kaas, you love it or you hate it. Voor iedere cheeselover die zo nu en dan het fonduestel uit de kast haalt hebben we wat leuks: een lijstje vol met waanzinnig lekkere fonduerecepten. Plus lekker brood en groente om mee te dippen. En wat doe je als de fondue klontert of schift?
Door bergkazen te gebruiken in de kaasfondue krijgt ie een lekker pittige smaak. Maanzaad wordt veel gebruikt in de Tirolse keuken en is een heerlijk toevoeging in kaasfondue.
Kaasfondue met je familie en vrienden is altijd gezellig. delicious. friend Eke maakte een heerlijk kaasfonduetrio van boerenkaas, geitenkaas en Italiaanse blauwader.
Na een hap van deze fondue zijn we verkocht. Je holt de pompoen uit en vult deze met deze kruidige en romige kaasfondue. En als hij leeg is schraap je de pompoen helemaal leeg. Zo lekker!
Kaasfondue: het doet ons altijd een beetje denken aan zo’n retro-oranje fonduepan op tafel waar je vroeger met de hele familie omheen zat. Dat kan natuurlijk ook wat moderner en meer ‘delicious.’! Maak deze kaasfondue van emmentaler en beaufort.
Niets erger dan fondue die klonterig wordt of gaat schiften. Start goed door de kaas met de wijn al roerend te smelten op een halfhoog vuur tot een egale massa ontstaat. Gaat het toch mis? Zo los je het op:
klonten
Schenk al roerend nog 1-2 el warme witte wijn of 1-2 tl warm citroensap bij de fondue die tijdens het opwarmen toch klonterig wordt. Het zuur breekt de klontjes af en de structuur wordt weer gladder.
schiften
Voeg ½ tl maïzena opgelost in ½ el koud water toe als de fondue gaat schiften. De maïzena bindt het vocht weer met het vet.
pan weer schoon
Aardewerken fonduepannen maak je het best schoon door ze een nachtje te laten staan met koud water erin. Erg aangekoekte pannen kun je met warm water en een schepje of blokje vaatwasmiddel ± 30 min. laten staan.
la religieuse
Breek een ei in de pan als de fondue bijna op is en roer tot een lekker roerei. Het ei breekt ook een iets aangekoekte bodem – door de Zwitsers ook wel respectvol la religieuse genoemd – open.
Lekker voor erbij
stokbrood met gebrande-knoflookboter
Bowl, huzarensalade, gevulde eieren, garnalencocktail en crêpe-suzettetaart… voor de een ’n feest van herkenning, voor de ander brandnew. Het eten van de jaren zeventig én de kleurige styling hebben we vertaald naar nu. Maak dit stokbrood met gebrande-knoflookboter. Heel easy om te maken en door de bereiding ziet het er fantastisch uit.
Bloemkool is als een leeg schildersdoek waarop je de meest heerlijke creaties kunt maken. Maak er een gratin met kaas mee, een delicate puree of combineer het met specerijen in dit zoetzuur–recept.
Moet je eens proeven: flinterdun gesneden spruitjes met amandel en citrus-korianderolie. Slechts zes ingrediënten die een verpletterende indruk achterlaten! Liever iets warms? Maak deze geroosterde spruitjes met pasta, chorizo en taleggio.