Heb je nét al je ingrediënten verzameld, helemaal klaar om te beginnen met bakken, heb je een recept voor je liggen met daarin Amerikaanse maten. Help! Vanaf nu hoef je je nooit meer zorgen te maken over hoe je een pint omrekent naar ml of een cup naar grammen. We hebben het omrekenen precies voor je uitgezocht!
Tip: print dit artikel uit voor het omrekenen en hang het in je keukenkast, zo heb je het altijd binnen handbereik!
Oven temperaturen
GAS | ºF | ºC | garing |
1/2 | 250 | 120 | Heel langzaam |
1 | 275 | 140 | |
2 | 300 | 150 | Langzaam |
3 | 325 | 170 | |
4 | 350 | 180 | Gemiddeld |
5 | 375 | 190 | |
6 | 400 | 200 | Gemiddeld tot heet |
7 | 425 | 220 | |
8 | 450 | 230 | Heet |
9 | 475 | 240 | Erg heet |
Vloeistoffen
PINT | Hoeveelheid | CUPS | FL 0Z. |
100ml | 3 ½ | ||
125ml | ½ | 4 1/2 | |
1/4 | 150ml | 5 | |
200ml | 7 | ||
250ml | 1 | 9 | |
½ | 275ml | 10 | |
300ml | 11 | ||
400ml | 14 | ||
500ml | 2 | 18 | |
1 | 570ml | 20 | |
750ml | 3 | 26 | |
1 ¾ | 1.0L | 4 | 35 |
2 | 1.1L | 40 | |
1.3L | 5 | 46 | |
3 | 1.7L | 60 | |
2.0L | 8 | 70 |
Zo meet je af zonder dat het product blijft plakken in de maatschep
Bakmaten omrekenen
bloem
1 cup bloem = 140 grams
¾ cup bloem = 105 gram
½ cup bloem = 70 gram
¼ cup bloem = 35 gram
geraffineerde suiker
1 cup geraffineerde suiker = 200 gram
¾ cup geraffineerde suiker = 150 gram
2/3 cup geraffineerde suiker = 135 gram
½ cup geraffineerde suiker = 100 gram
1/3 cup geraffineerde suiker = 70 gram
¼ cup geraffineerde suiker = 50 gram
poedersuiker
1 cup poedersuiker = 160 gram
¾ cup poedersuiker = 120 gram
½ cup poedersuiker = 80 gram
¼ cup poedersuiker = 40 gram
slagroom
1 cup slagroom = 235 gram
¾ cup slagroom = 175 gram
½ cup slagroom = 115 gram
¼ cup slagroom = 60 gram
1 eetlepel slagroom = 15 gram
boter
1 cup boter = 8 ounces = 230 gram
½ cup boter = 4 ounces = 115 gram
1 cup naar gram
Geraffineerde suiker = 200 gram
Bruine suiker = 220 gram
Poedersuiker = 125 gram
Bloem = 145 gram
Gezeefde bloem = 125 gram
Maïsmeel = 125 gram
Cacao = 105 gram
Melkpoeder = 68 gram
Melk = 245 ml
Boter = 230 gram
Olie = 224 ml
Gecondenseerde melk = 306 ml
yoghurt = 245 ml
Water = 235 ml
Slagroom = 235 gram
lepels
1 eetlepel = 15 ml
1 theelepel = 5 ml
1 eetlepel = 3 theelepels
1 cup = 16 eetlepels
1 kg = 2.2 pond
Let op: niet overal wordt voor een eetlepel hetzelfde gerekend. Zo is een Nederlandse eetlepel is 30 ml en een Australische eetlepel 20 ml.