Amaretto sour

Amaretto sour

aantal 1 | | feestelijk, oudjaar | |
Amaretto wordt ook wel bitterkoekjeslikeur genoemd. In deze cocktail wordt het gecombineerd met de frisse smaak van citrus waardoor het drankje een zure afdronk heeft. Garneer met een mooie sinaasappelschil voor een extra feestelijk effect. Probeer ook eens de French 75 cocktail die vaak wordt geserveerd met nieuwjaar!

Ingrediënten

  • 60 ml amaretto amandelikeur
  • 30 ml citroensap
  • 1 ei
  • 5 ml suikersiroop*
  • 1 dash Angostura bitters*
  • om te garneren: sinaasappelzest
  • ook nodig: ijsblokjes

Instructies

  • Schenk de amaretto, het citroensap, de suiker- siroop en Angostura bitter in een cocktail- shaker. Splits het ei boven een kommetje. Je hebt alleen het eiwit nodig. Splits een nieuw ei als er per ongeluk eigeel bij het eiwit komt.
  • Doe het eiwit bij de overige ingrediënten in de beker van de cocktailshaker. Doe de andere helft er op. Dry shake – dat wil zeggen zonder ijsblokjes, zodat het eiwit in schuim verandert. Open de cocktailshaker, vul ’m met ijsblokjes en shake nog een keer. Vul een rocksglas met ijsblokjes. Strain de cocktail in het glas. Garneer met sinaasappelzest.
  • * Suikersiroop: breng 100 g suiker en 100 ml water aan de kook, en laat op zacht vuur borrelen tot de suiker helemaal is opgelost. Laat afkoelen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Angostura bitters koop je bij gesorteerde slijters.
Recepten en bereiding: Tess Posthumus. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Productie: Merijn Tol 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!