Delicious. omarmt de zomer en start het grote saladeoffensief! Deze jonge salade met frambozendressing, mozzarella en groene asperges was er 1 van en werd een regelrechte redactie-hit. Daarom delen we het recept graag!
Alles weten over mozzarella en alle andere witte kazen?
jonge salade met frambozendressing, mozzarella en groene asperges
voorgerecht | 4 personen | v
1 teen knoflook
125 g verse frambozen
1 el rode wijnazijn
4 el olijfolie extra vierge
8 groene asperges
150 g garden lettuce* (groene eikenblad, rucola, veldsla, lollo rosso, romaine)
6 el kervel, grof geplukt
1 bol buffelmozzarella
Stamp de knoflook met een snufje zout fijn in de vijzel. Voeg 1/3 van de frambozen toe en stamp fijn. Roer de azijn en olie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing in een kom. Snijd het onderste harde stukje van de asperges en schil ze. Snijd ze in hele schuine plakjes van ½ cm dikte. Schep de asperges, sla en helft van de kervel om met de helft van de dressing. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
Verdeel de salade over 4 borden bestrooi met de resterende frambozen.
Scheur de mozzarella in reepjes en verdeel over de salade. Schep de rest van de dressing en kervel erover.
* Garden lettuce is een naam voor een mengsel van diverse jonge slablaadjes. Je kunt ook een ander mengsel wat je lekker lijkt nemen.
Bereiden: 15 min.
RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING EKE MARIËN PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN