glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
nederlands |
glutenvrij, lactosevrij
De combi makreel uit de oven met zoete-aardappelpuree is een gouden greep. Lekker met de zijdezachte zoete-aardappelpuree. Lekker hierbij: stamppot met zoete aardappel en venkeljusMakreel is ook prima vis om te roken!
Ingrediënten
- 1½ kg zoete aardappels
- 4 verse makreelfilets met huid à 100 g
- 8 el extra vierge olijfolie
- ½ -1 tl grof zeezout
- ½ komkommer
- 1 sjalot
- 2 takjes munt, alleen de blaadjes
- 1 el jalapeño-peperringen (pot)
- 3 el sap limoensap
- 1 (bio)limoen, schil fijn geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ruim water met zout in 15 min. gaar.
- Leg de makreelfilets op een met bakpapier belegde bakplaat, met de huid naar boven. Besprenkel ze met 3 el olijfolie en bestrooi met een klein beetje zeezout.
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in piepkleine blokjes. Snijd de sjalot, muntblaadjes fijn en jalapeño-pepers fijn. Meng de komkommer met de sjalot, jalapeño-pepers, munt, limoenrasp en 2-3 el van het limoensap en 3 el olijfolie.
- Rooster de makreelfilets in de voorverwarmde oven in 5 min. goudbruin en net gaar. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Breng de puree op smaak met de rest van de olijfolie en zout.
- Verdeel de puree over 4 borden en leg er de makreelfilets op. Schep de komkommersalsa erover en besprenkel evt. nog met een straaltje olijfolie.
Voedingswaarde
calorieën: 770kcal
eiwit: 21g
vet: 44g
koolhydraten: 69g
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!