Wijting met hazelnotenkruimellaag en aardpeerchips

Wijting met hazelnotenkruimellaag en aardpeerchips

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
De Australische chef-kok Dan Hunter maakt verrassende smaakcombinaties, zoals deze wijting met hazelnotenkruimellaag en aardpeerchips.
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie + extra olie voor frituren
  • 400 grote aardperen geschild, in dunne schijfjes
  • 8 wijtingfilets à 100 g, met vel
  • 40 g boter
  • ½ citroen sap
  • groene slablaadjes voor erbij
  • hazelnotencrumble 75 g hazelnoten, geroosterd, ontvliesd
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el hazelnotenolie

Instructies

  • Hak de hazelnoten met de beide oliën in een keukenmachine tot een grove pasta. Voeg wat zout en peper toe.
  • Vul een grote (frituur)pan voor de helft met zonnebloemolie en verhit op 160ºC (de olie is heet genoeg als een broodblokje hierin in 45 sec. goudbruin en knapperig wordt).
  • Frituur de aardpeerschijfjes hierin in 2 min. goudbruin en knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met zout.
  • Verhit 1 el van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak 4 visfilets met het vel omlaag 2-3 min. tot het vel knapperig is. Keer de wijting en voeg 20 g boter toe. Bak ze nog 1 min. of tot ze net gaar zijn, terwijl je de boter erover schept. Herhaal met de resterende wijting, olie en boter.
  • Besprenkel de wijting met het citroensap en serveer ze met de aardpeerchips, hazelnotencrumble en slablaadjes.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Dan Hunter. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!