delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

rundergoulash met stokbrood

aantal 4 | hoofdgerecht | winter | hollands |
Niets zo lekker als een pan stevige goulash op een kille winterdag. Deze verrukkelijke rundergoulash is één van onze lievelingen. Ook ideaal om van tevoren te maken! In plaats van brood kun je er ook rijst bij geven.
voorbereiding20 minuten
kooktijd2 uur 30 minuten
totale tijd2 uur 50 minuten

ingrediënten

  • 50 g boter
  • 2 uien grof gesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 800 g rundersukade in blokjes van 2-3 cm, op kamertemperatuur
  • 2 paprika’s in reepjes
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 1 el paprikapoeder milde
  • 2 tl karwijzaad
  • 25 g bloem
  • 1 blik gepelde tomaten à 400 g
  • 1 rundvleesbouillontablet
  • 1 laurierblad
  • 2 el peterselie fijngesneden
  • 1 bekertje zure room van 125 g
  • 1 volkoren stokbrood

instructies

  • Smelt in een braadpan de boter. Bak de ui met de knoflook 3-4 min. Schep het vlees, liefst in 2 delen, erdoor en bak 4-5 min. mee, tot het net mooi kleurt.
  • Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Schep de tomatenpuree, het paprikapoeder, karwijzaad en de bloem erdoor en bak 2 min. totdat de bloem volledig is opgenomen.
  • Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan het vlees en druk ze met een spatel klein. Vul het blik met warm water en voeg met het bouillontablet en laurierblad toe.
  • Breng aan de kook. Draai het vuur laag. Stoof de goulash afgedekt in 2-2½ uur zachtjes gaar. Roer goed af en toe.
  • Breng de goulash op smaak met zout en peper. Bestrooi met de peterselie en serveer met een flinke lepel zure room en het brood.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Vlees tegen de draad snijden? Dat doe je zo! 
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
Recepten, fotografie, bereiding en styling: Studio Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
rundergoulash - delicious

Vijf extra receptideeën