Rode vermout

Rode vermout

aantal 1 | drankje | feestelijk, kerst | frans |

Voorbereiding:10

Kooktijd:10

wachten14

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • sap en rasp van ½ (bio)grapefruit
  • rasp van 1 (bio)sinaasappel
  • 5 tl kruiden: oregano, rozemarijn, basilicum, salie, tijm
  • 4 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 8 jeneverbessen
  • 4 kruidnagels
  • 1 envelopje saffraan
  • 250 ml brandewijn, jenever of wodka
  • suiker: 125 g voor zoete vermout, 75 g voor medium dry en 25 g voor droge
  • 1 fles rode wijn 0,75 l

Instructies

  1. Voeg alle rasp en sap, kruiden en specerijen aan de brandewijn toe. Laat 2 weken trekken op kamertemperatuur. Af en toe schudden.
  2. Giet de vloeistof na die 2 weken door een koffiefilter of fijne zeef en voeg de suiker toe. Giet de wijn erbij. Giet de vermout in een literfles en schud om de suiker te laten oplossen.
  3. Je kunt de vermout meteen drinken, maar hoe langer je hem laat staan, hoe rijper de smaak wordt. Serveer met lekker veel ijs en een krul sinaasappelschil.

Voedingswaarde

Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!