lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 |
nagerecht, ontbijt |
doordeweeks, winter |
|
lactosevrij, vegetarisch
Deze heerlijke havermout met amandelmelk en en gember zit boordevol goeds. Binnen een kwartier zet jij een kommetje power ontbijt op tafel.
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 1 l amandelmelk
- 100 g havermout
- 1 citroen bio, rasp
- 4 el gembersiroop of naar smaak
- 40 g bruine amandelen licht geroosterd
- 4 bolletjes stemgember grof gehakt
Instructies
- Snijd het vanillestokje over de lengte open. schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje en doe ze samen met het vanillestokje en de amandelmelk in een steelpan. Voeg de havermout, helft van de citroenrasp en een snuf zout toe aan de amandelmelk en kook in 2-3 min. (snelkookhavermout) of in 12-15 min. (gewone havermout) zachtjes gaar onder af en toe roeren.
- Breng de havermoutpap op smaak met gembersiroop (of honing) en verdeel over 4 kommen. Hak de noten grof en strooi ze met de stemgember over de havermoutpap. Verdeel de rest van de citroenrasp erover en evt. wat extra gembersiroop.
Voedingswaarde
Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Recepten: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!