groene maaltijdsalade met asperges en oude kaas

groene maaltijdsalade met asperges en oude kaas

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | lunchgerecht | weekend | hollands | glutenvrij, vegetarisch
Proef de lente met deze frisse groene salade! Royaal gevuld met groene appel, groene asperges, geroosterde amandelen en Beemster Oud 30+! Lekkerder wordt 't niet.

Ook heel lekker:
gevuld brood met Beemster Jong Belegen 30+.
Voorbereiding25 minutes

Ingrediënten

  • 225 g wilde & witte rijst
  • ½ tl venkelzaad
  • 1 bosje groene asperges onderkantjes afgesneden
  • 4 el olijfolie
  • sap en rasp van 1 grote biocitroen
  • 1 groene appel
  • 2 tl dijonmosterd
  • 1 bosje dille
  • ± 75 g waterkers
  • 30 ml crème fraîche
  • 1 stuk Beemster Oud 30+ ± 100 g, geschaafd
  • 125 g geroosterde amandelen grof gehakt

Instructies

  • Breng een pan ruim gezouten water aan de kook. Doe de rijst en het venkelzaad erbij en breng weer aan de kook. Kook afgedekt in 15 min. bijna gaar. Giet af en laat afgedekt nog 5 min. staan. Schep de venkel- rijst op een bakplaat, spreid uit en laat afkoelen.
  • Verhit intussen een grillpan op hoog vuur. Schep de asperges om met 1 el olijfolie en bestrooi met zout. Gril de asperges in ± 5 min. gaar. Draai af en toe. Neem uit de pan en laat afkoelen. Snijd de appel in dunne partjes, haal het klokhuis eruit en bedruppel de appel met wat citroensap. Klop een dressing van de rest van het citroensap en de -rasp, de rest van de olie en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd driekwart van de dille grof. Schep de helft van de dressing en de fijngehakte dille door de rijst. Leg de water- kers op een schaal en bedruppel met 1 el dressing. Verdeel de appel erover. Klop de crème fraîche door de rest van de dressing. Schep de rijst op de waterkers en leg de asperges erop. Bestrooi met de kaas, amandelen en dille. Geef de rest van de dressing erbij.

Voedingswaarde

calorieën: 675kcal
eiwit: 20g
vet: 37g
koolhydraten: 60g
auteur: delicious.
In Samenwerking met Beemster Kaas. Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!