nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

flammkuchen met geroosterde ui & pulled pork

aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd, weekend | duits, frans |
Superlekker, zo'n knapperige flammkuchen net uit de oven. De pulled pork kun je zelf maken, maar dat is wel een project voor het weekend. Gelukkig kun je het kant-en-klaar halen in de supermarkt. Vervang pulled pork evt. door gebakken gyros- of shoarmareepjes.


Komend weekend: flammkuchen-party! Maak ook flammkuchen met zalm én met muhammara en spinazie.



totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 4 uien in ringen
  • 2 el olijfolie
  • 2 rollen flammkuchendeeg uit de koeling
  • 350 g crème fraîche
  • 400 g pulled pork (supermarkt of online)
  • 1 el mayonaise
  • 3-4 el citroensap
  • 4 el smokey bbq-saus
  • 2 el bieslook fijngesneden
  • 150 g slamelange

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snijd de ui in plakken en verdeel ze in ringen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Rooster de uiringen 10 min. in de voorverwarmde oven.
  • Rol het deeg uit op twee bakplaten en bestrijk met 275 g crème fraîche. Verdeel de geroosterde ui met de pulled pork over het deeg. Bak in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en gaar.
  • Klop een dressing van de rest van de 75 g crème fraîche, de mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Maak de salade aan met de dressing.
  • Haal de flammkuchen uit de oven, snijd in stukken en besprenkel met de bbq-saus. Bestrooi met de bieslook en peper naar smaak en serveer met de salade.
Voedingswaarde:
calorieën: 700kcal
|
eiwit: 24g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Vijf extra receptideeën