Eggs benedict met real english muffins

Eggs benedict met real english muffins

aantal 12 | brunch, brunchgerecht, ontbijt, ontbijtgerecht | kerst, weekend | |
Geen beter ontbijt dan eggs benedict: ham of bacon met gepocheerd ei en een gulle lepel hollandaisesaus. En dat op een Engelse muffin, een rond gistbroodje dat in de pan is gebakken. Maak ze zelf, direct uit de pan zijn ze het állerlekkerst! 
Kooktijd40 minutes
Bakken / Wachten2 hours
Totale tijd2 hours 40 minutes

Ingrediënten

  • 225 ml melk
  • 6 g gedroogde gist
  • 1 tl suiker
  • 450 g bloem
  • maïsmeel om te bestuiven
  • 55 g boter
  • ook nodig: uitsteekvorm van 7 cm Ø

Instructies

  • Verwarm de melk tot lauwwarm, voeg de gist en suiker toe en roer door. Laat op een warme plaats ± 15 min. staan tot het begint te schuimen.
  • Zeef de bloem met 1 tl zout boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk het gistmengsel erin en roer vanuit het midden tot een zacht deeg. Kneed het deeg 10 min. tot het elastisch is.
  • Vet een kom in met olie, leg het deeg erin en dek af met plasticfolie. Laat het deeg op een warme plaats ± 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Neem het deeg uit de kom en rol het voorzichtig uit tot een lap van 1 cm dik. Steek met de uitsteekvorm rondjes uit het deeg.
  • Leg de muffins met genoeg tussenruimte op een ingevette bakplaat en laat nog 30 min. rijzen. Bestuif de muffins door een zeefje met wat maïsmeel.
  • Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de muffins erin gaar, ± 7 min. aan beide zijden.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Productie en tekst: Suzanne. Beeldredactie: Carla Happee. Fotografie: Istock e.a.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!