aantal 2 |
lunchgerecht |
|
frans |
Lunch-inspiratie nodig? Die hebben we voor je! Deze croque monsieur met witlof en komijnekaas is weer eens wat anders dan de standaard bruine boterham. Wist je trouwens dat witlof koel en in het donker wordt geteeld, de hele winter door? De ideale wintergroente dus.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 2 stronkjes witlof fijngesneden
- 1 el honing
- 4 dikke sneden brood
- 2 tl dijonmosterd
- 4 dunne plakken achterham
- 50 g komijnekaas 2 plakken
- 2 el roomboter
- 1 teentje knoflook
Instructies
- Verwarm de olijfolie op hoog vuur in een koekenpan, voeg de witlof toe en roerbak kort. Voeg de honing en naar smaak zout en peper toe en bak nog enkele min. Leg de gekaramelliseerde witlof in een vergiet en laat afkoelen.
- Bestrijk de sneetjes brood heel licht met wat mosterd. Beleg er twee met de ham, kaas en witlof en dek af met de andere twee sneetjes.
- Bak ze in de verwarmde roomboter aan beide kanten bruin in een ruime koekenpan tot de kaas door en door gesmolten is.
- Bestrijk de buitenkant van de croques evt. met een doorgesneden teen knoflook.
Voedingswaarde
Recept: Kirsten Eckhart. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!