nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

auberginesoep met linzen en fetacrème

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | midden-oosters |
Binnen een half uur op tafel en superlekker, deze vega auberginesoep met linzen en fetacrème. En we gaan het nóg lekkerder maken: bestrijk warm flatbread met dikke yoghurt en bestrooit met fijngesneden groene kruiden. Rol op, snijd in plakken en geef bij de auberginesoep.


Nog een delicious.recept voor vega soep?

totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 el olijfolie
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 140 g tomatenpuree, blikje
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 3 takjes tijm, blaadjes geplukt
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 g crème fraîche
  • 100 g feta
  • 250 g linzen, uit blik of zak,uitgelekt

instructies

  • Snijd de knoflook fijn. Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de aubergine erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree, kaneel en tijm toe en schep om.
  • Schenk de bouillon in de pan en breng tegen de kook. Kook de soep in 10 min. gaar. Doe intussen de crème fraîche met de feta in de hakmolen of hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde crème.
  • Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de linzen toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en schep er een lepel fetacrème in. Bestrooi evt. met wat extra kaneel of geurige tijmblaadjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 365kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 25g
|
koolhydraten: 19g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi.  Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Auberginesoep - delicious

Vijf extra receptideeën