glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 5 |
drankje |
zomer |
mediterraan |
glutenvrij, lactosevrij
Het natuurlijk mineraalwater van Chaudfontaine is van zichzelf al heel lekker. Maar met wat groenten, kruiden en specerijen geef je het een extra delicious. touch. Ga voor een mediterrane watercocktail met cherrytomaatjes, groene peper & basilicum of rozemarijn, venkel & vijgen. Wauw! Ontdek ook: tips van een watersommelier zodat water écht iets doet voor je diner.
Ingrediënten
tomaat, basilicum & groene peper watercocktail
- 4 cherrytomaatjes
- 1 groene peper
- 4 takjes basilicum
- 1 liter Chaudfontaine natuurlijk mineraalwater
- ijsblokjes
rozemarijn, venkel & vijgenwatercocktail
- 1/2 tl venkelzaad
- 2 vijgen
- 2 takjes rozemarijn
- 1 liter Chaudfontaine licht bruisend natuurlijk mineraalwater
- ijsblokjes
Instructies
tomaat, basilicum & groene peper watercocktail
- Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en haal de zaadjes eruit. Snijd de groene peper in de lengte in kwarten. Haal eventueel de zaadlijsten eruit voor een mildere smaak. Kneus een paar basilicumblaadjes.
- Doe de tomaatjes, pepers en basilicum in een karaf en vul aan met plat mineraalwater. Zet +/- 30 minuten in de koelkast om in te trekken. Serveer met ijsklontjes.
rozemarijn, venkel & vijgenwatercocktail
- Kneus het venkelzaad heel licht in de vijzel. Snijd de vijgen in partjes. Doe het venkelzaad, de vijgen en de rozemarijn in een karaf en vul aan met bruisend natuurlijk mineraalwater.
- Zet +/- 30 minuten in de koelkast om in te trekken. Serveer met ijsklontjes.
Voedingswaarde
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!