2x verrassende mediterrane watercocktails

2x verrassende mediterrane watercocktails

glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 5 | drankje | zomer | mediterraan | glutenvrij, lactosevrij
Het natuurlijk mineraalwater van Chaudfontaine is van zichzelf al heel lekker. Maar met wat groenten, kruiden en specerijen geef je het een extra delicious. touch. Ga voor een mediterrane watercocktail met cherrytomaatjes, groene peper & basilicum of rozemarijn, venkel & vijgen. Wauw! 
Ontdek ook: tips van een watersommelier zodat water écht iets doet voor je diner. 
Voorbereiding5 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

tomaat, basilicum & groene peper watercocktail

rozemarijn, venkel & vijgenwatercocktail

Instructies

tomaat, basilicum & groene peper watercocktail

  • Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en haal de zaadjes eruit. Snijd de groene peper in de lengte in kwarten. Haal eventueel de zaadlijsten eruit voor een mildere smaak. Kneus een paar basilicumblaadjes. 
  • Doe de tomaatjes, pepers en basilicum in een karaf en vul aan met plat mineraalwater. Zet +/- 30 minuten in de koelkast om in te trekken. Serveer met ijsklontjes.

rozemarijn, venkel & vijgenwatercocktail

  • Kneus het venkelzaad heel licht in de vijzel. Snijd de vijgen in partjes. Doe het venkelzaad, de vijgen en de rozemarijn in een karaf en vul aan met bruisend natuurlijk mineraalwater. 
  • Zet +/- 30 minuten in de koelkast om in te trekken. Serveer met ijsklontjes. 

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!