nr.1 foodmagazine

7x stamppot maar dan nét even anders

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Stamppot is er in vele soorten en maten en we hebben allemaal onze favoriete stamp. De één is gek van hutspot, de ander gaat voor andijviestamppot en een derde kiest voor boerenkool. Met dit lijstje geven we je graag inspiratie voor je nieuwe lievelingsrecept.

Lees hier onze geheimen voor de beste aardappelpuree.

 

knolselderijstamppot en kalkoenbacon - delicious

knolselderijstamppot met vadouvan en kalkoen

Wie houdt er niet van een gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat? Deze stamppot van knolselderij met kalkoen klinkt chique, maar staat in slechts 30 minuten op tafel. Door de vadouvan krijgt het gerecht hinten van ui, mosterzaad, komijn en fenegriek. Ben je vegetarisch? Maar wel op zoek naar een recept met knolselderij? Bekijk dan deze knolselderijsoep met paddenstoelen.

>> naar recept 

 

goulashballen met andijviestamppot

Zin in een Hollandse pot met een twist? Dan zijn de goulashballen met andijviestamppot echt iets voor jou. Bereid de goulashballen als het lukt een dag van tevoren, dan zijn ze extra lekker!
Fan van goulash? Kijk dan ook eens naar deze rundergoulash met stokbrood.

>> naar recept 

 

spruitjesstamppot met oesterzwammen en oude kaas | delicious

spruitjesstamppot met oesterzwammen en oude kaas

Winter = stamppottijd, wij houden van stamppot en daarom rekken wij de winter nog even. En komt het dan ook nog eens uit de oven, dan past het er alleen maar beter bij!

>> naar recept 

 

pastinaakstamppot wildgehaktballetjes stroopjus salie - delicious

stamppot van pastinaak met wildgehaktballetjes

Heerlijk romige pastinaakstamppot met stroopjus en krokante salie. Klinkt als een heleboel werk, maar deze topper staat in een half uur op tafel. Wedden dat je nog een keer opschept?
Nog pastinaak over? Haal wat bataten en geitenkaas en maak deze heerlijke bataat-pastinaaksalade.

>> naar recept

 

Radicchiostamppot roodbaars - delicious

radicchiostamppot met roodbaars en kappertjesjus

Deze Hollandse stamppot met knapperige radicchio is super makkelijk te maken en óh zo lekker. Tip: Yoghurt maakt deze stamppot heerlijk fris. Neem voor een volle romige smaak mascarpone of slagroom.
Probeer ook deze zomerstamppot met livar-worst en honing-mosterdsaus van Janneke!

>> naar recept

 

waterkers-stamppot-delicious

waterkersstamppot en kalfsworstje met venkelroomjus

Stamppot eens anders en maak Janneke’s lentestamp met waterkers, een sappig kalfsworstje en roomjus met venkel. Janneke: ‘Waterkers is lekker pittig. Ik ben er dol op, maar de kinderen vinden het te scherp. Door hun porties puree schep ik toefjes veldsla of een restje grof gesneden kropsla en soms nog wat doperwten.’

>> naar recept

 

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel, spekjes en pinda's - delicious

boerenkoolstamppot met zoete aardappel, spekjes en pinda’s

Bij koud weer willen we maar één ding; Hollandse stamppot! Deze boerenkoolstamppot krijgt een heerlijke twist door de zoete aardappel. De spekjes en pinda's geven het gerecht een lekkere bite.
Ben je vegetarisch? Bekijk dan deze spruitjesstamppot

>> naar recept 

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel, spekjes en pinda's - delicious