In restaurants staan ze veel op de kaart, maar thuis worden ze vaak vergeten: bietjes. En dat terwijl je er zoveel mee kan! Maak voor de borrel eens quinoa-regenboogsushi met deze superkleurrijke groente. Of nog specialer: verwerk ze in een nagerecht.
Op zoek naar meer kookinspiratie? Bekijk dan ook onze zes favoriete recepten met pompoen.
quinoa-regenboogsushi
De titel van het recept verklapt het al: dit gerechtje zit barstensvol kleur! Gele courgette, rode paprika, wat biet en winterwortel. Een feestelijk hapje voor de lunch of als starter van een kleurrijk diner.
Wil je ook sushi met vis op tafel? Maak er dan sushiterrine met spicy zalm bij!
vegetarische curry met pompoen en bieten
In deze vegetarische curry gaat een flinke dosis kruiden en pompoen. Tegenwoordig is pompoen het hele jaar door goed te verkrijgen in de winkel dus ben je niet langer seizoensgebonden. Zin in meer pompoen? Maak dan deze pompoenhummus met kipsalade.
frisse bietencouscous met krokante kruidenkip
Gekookte bieten, krokante kip, knapperige pistachenoten en zoetzure granaatappelpitjes, gecombineerd met de zachte smaak van couscous. Dit is echt zo’n fijn recept voor doordeweeks: zo gemaakt maar tóch bijzonder.
filotaartjes van chioggia-biet met kardemom-anijskaramel
Soms is het spannend om je niet door ingrediënten, maar door de geur, kleur en vorm van bloemen te laten inspireren voor koken en stylen. Zoals deze filotaartjes in de kleur van ranonkels!
wortelsalade met biet en venkel
Wij gaan nu voor luchtige en frisse salades als deze wortelsalade met biet en venkel. De venkel geeft je salade een lichte anijssmaak. Ook fijn: binnen 15 min. op tafel, genoeg tijd om van de zon te genieten dus.
bietentaartjes met geitenkaas
Vandaag geen muffins, taartjes, prinsessenkoekjes en zelfgemaakte appeltaarten, maar hartige bietentaartjes met zachte geitenkaas. En die zijn eigenlijk net zo lekker! Deze gravlax met koriander en bietensalade moet je ook zeker eens proberen!