nr.1 foodmagazine

Dol op Aziatisch koken? Dan wil je deze 2 boeken zéker in je kast hebben

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ook minder bekende Aziatische keukens trekken nu de aandacht. En dat vinden wij hélemaal niet erg. We zijn dol op de Maleisische keuken en de masters van de Aziatische keuken komen wat ons betreft uit India en Bangladesh (dat bewijst ook het fantastische boek Vega Curry maar weer). Dit zijn de Aziatische kookboeken van dit moment!

Ontdek ook 20x de lekkerste smaakmakers uit de Aziatische keuken.

Magisch Maleisisch – Norman Musa

De Maleisische keuken zit vol invloeden uit Thailand, Indonesië, India, Portugal en Engeland. Zoals nasi lemak, kokosrijst die je eet als ontbijt met erbij gebakken ansjovis, pinda’s, komkommer en sambal. Of Chinese loh ei bak, krokante tofoerolletjes met kip. En de geweldige ingelegde groente Nyonya stijl met citroengras, kurkuma, macadamia en chili. Chef en auteur Norman Musa is dan ook niet zomaar iemand, maar een gelouterde chef die al menig restaurant op zijn naam heeft, en onlangs de chef werd van het restaurant van de keten van Wah Nam Hong in Leidschendam. De moeite waard voor iedereen die van authentiek Aziatisch houdt!

Je koopt Magisch Maleisisch voor €29,99 in de boekhandel of online bijvoorbeeld via Bol.com.

magischmaleisisch-deliciousmagazine

Vega Curry – Nahid Hassan

De masters van de vegetarische keuken komen uit India en Bangladesh, dat bewijst dit heerlijke boek maar weer eens. Vega curries en meer heerlijkheden in optima forma: in de vorm van recepten van de Bengaals-Zweedse Nahid Hassan. Palak paneerburgers of aardappelpakora met koriander of romige dhal makhani met bonen bijvoorbeeld.

Je koopt Vega Curry voor €19,99 in de boekhandel of online bijvoorbeeld via Bol.com.

Vegacurry-deliciousmagazine

Tekst: Merijn Tol. Beeld: Bol.com, Hoofdbeeld: Recepten: Christine Manfield. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

viscurry-delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!