nr.1 foodmagazine

Zó maak je de allerlekkerste banketbakkersroom – aldus Rutger

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Gele room, crème pâtissière of banketbakkersroom: allemaal namen voor die overheerlijke romige vulling van een tompoes, koffiebroodjes of als topping op een fruittaart. Zelfgemaakt is-ie het allerlekkerst, natuurlijk met veel vanille, want dat is de belangrijkste smaakmaker in deze room. 

Maar hoe maak je zelf de perfecte banketbakkersroom? Delicious.friend Rutger van den Broek geeft een paar tips & tricks in de nieuwe rubriek Be a better cook.

Gebruik je zelfgemaakte room bijvoorbeeld in deze prachtige appelroosjestaart.

Klontjes
Banketbakkersroom zonder klontjes? Zorg dat het maïzenapapje helemaal glad is voor je de hete melk toevoegt. Blijf roeren tijdens het koken van de room. Tóch klontjes? Wrijf de room na het koken door een fijne zeef.

banketbakkersroom-rutger-delicious

Gele kleur
In banketbakkersroom van de supermarkt of bakker zit bijna altijd gele kleurstof. Wil je je eigen room geler, gebruik dan 2 of 3 extra eidooiers.

Voller van smaak
Wil je vollere banketbakkersoom? Vervang 100 ml van de melk door slagroom of roer na het koken 40 g boter door de crème.

Aan de kook
In tegenstelling tot crème anglaise – klassieke vanillesaus, ook op basis van room of melk en eidooiers – moet banketbakkersroom wél tot het kookpunt worden verhit. Omdat er zetmeel (maïzena) in gaat, moet de room even doorkoken voor een perfecte binding.

Rutger’s recept voor de allerlekkerste banketbakkersroom vind je in delicious. nummer 4

BEELD ERNIE ENKELAAR EN ERIC VAN LOKVEN

rutger bakt - delicious