nr.1 foodmagazine

trend: no-waste afhaaleten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Al geprobeerd? Het afhalen van restanten uit restaurants, winkels en restaurants. Geen gek idee, want er wordt veel gemaakt, maar niet alles wordt opgegeten. De app Too Good To Go gaat voor no waste met dit initiatief. 

In restaurants wordt veel eten weggegooid. Dat moet anders, vond een groep Deense vrienden. Ze lanceerden de app Too Good To Go. Inmiddels zijn ze actief in acht landen, ook in Nederland (Amsterdam, Utrecht en Rotterdam). Zo werkt het: hotels, winkels en restaurants bieden via de app hun ‘overtollige’ eten aan, en jij bestelt met kortingen tot wel 70%. Voedselverspilling moet de wereld uit! Sinds de lancering in 2018 zijn er in Nederland al 2500 maaltijden gered.

too good to go

TEKST MERIJN TOL 

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!