de leukste culinaire cadeaus voor Vaderdag

Staat jouw vader kort na het verorberen van zijn vaderdagontbijt alweer zelf in de keuken? Dan gaan deze culinaire cadeaus hem zéker gelukkig maken. Met deze items maakt hij binnenkort zelf friet óf gaat hij aan de slag met vlees roken. 

11 x Vaderdagcadeaus

Rookoven

Met een rookoven maakt jouw vader binnen no time koudgerookte vis, vlees of kaas. Het enige wat je nodig hebt is rookmot en een theelichtje. Inspiratie nodig? Gerookte makreel gaat heerlijk in deze chowder met savooiekool.

Frietsnijder

Wordt je vader blij van een goede snack? Met een frietsnijder kan hij nu zelf zijn eigen friet maken op elk moment van de dag. De tool werkt makkelijk en heeft twee verwisselbare messen, voor dunnen en voor dikke frites. Tips om de allerlekkerste friet ever te bakken vind je hier.

De enige echte rasp

Voor vaders die dol zijn op de Italiaanse keuken is deze tool essentieel. Citroenen, knoflook, nootmuskaat (voor de bechamel) en meer: je raspt het fijn op een microplane. Voor iedereen is er een passende microplane, want ze komen in verschillende maten. Parmezaanse kaas rasp je bijvoorbeeld liever op een grovere microplane, terwijl je gember zo fijn mogelijk wil houden.

Keukenpincet

Is jouw man, vriend of vader een Pietje Precies? Dan is het keukenpincet een fijne aanwinst. Klinkt overbodig, is hartstikke handig. Te gebruiken voor het opmaken van borden, grillen van groenten en nog heel veel meer.

Japans mes

Elegant en vlijmscherp zo’n Japans mes. We zetten nog een keer de voordelen op een rij: dankzij het hardere staal is een Japans mes scherper geslepen en blijven ze ook langer scherp dan hun Europese tegenhanger. Bovendien ervaar je minder weerstand met het snijden. Hier scoor je er een voor je vader.

Design koffiemolen

Foto: The Barn

Voor de vader die een koffie app heeft (RSTRS of Coffee Trip), koffie nooit zonder zijn Hario V60 weegschaal maakt, en een neus heeft voor de hipste koffiezaken. Oja, hij koopt zijn bonen uiteraard in kleine batches en weet het verschil tussen Ethiopische-, Indonesische-, en Mexicaanse koffiebonen. Met de Aergrind – ontworpen door Peter Kilpatrick – maakt hij thuis nog constantere kopjes (filter)koffie.

Pizzaoven

Heb je een groot budget maar weinig ruimte? Dan is de Ooni Koda 12 pizzaoven een topper van een cadeau. Binnen 15 minuten is deze gasoven op temperatuur en schuif je er je zelfgemaakte pizza in. Mooi design én binnen een minuut staat er een knapperige pizza op tafel. Met dit cadeau doe niet alleen je vader of man een groot plezier, maar het hele gezin, je vrienden en wie weet de buurt, want reken maar dat de buren binnen de kortste keren op de stoep staan als ze de warme lucht van tomatensaus en basilicum ruiken. Kleiner budget? Geef een pizzasteen.

Joy

Gehoord in de podcast van Hiske Versprille en Joël Broekaert: Joy stove, een handzame barbecue die zelfs op het balkon past zodat de stap om buiten te koken steeds kleiner wordt. En wanneer het barbecue-seizoen op z’n eind is, gebruik je Joy als een knusse terrasverwarmer. Als dit geen joy geeft!

MAN.FOOD

Het ultieme Vaderdag-cadeau: MAN.FOOD, hét magazine voor mannen (en natuurlijk ook voor vrouwen) van de makers van delicious. Boordevol recepten, how to’s, facts & figures en meer waar mannen (maar zeker ook vrouwen!) blij van worden. Van fine dining tot BBQ, van stoer vega tot all the way met bacon, van kuilkoken tot sushi. Incl. gratis BBQ-masterclass door Jord Althuizen t.w.v. € 9,95!

Bestel MAN.FOOD nu via deze link voor € 12,50, inclusief verzendkosten.

Leren schort 

Voor hippe vaders die graag in de keuken of achter de barbecue staan is een leren schort het ideale cadeau. Met een luxe leren schort schittert jouw vader gegarandeerd achter de grill. Meteen aan de slag? Dit zijn onze 6 bbq-toppers!

Hamburgerpers

Is jouw vader een echte bbq-held? Dan maakt hij vast zijn hamburgers zelf. En dat doe je natuurlijk het beste met een hamburgerpers. Beperk je vooral niet tot vlees of vis, maar experimenteer ook met kruiden en groente! Inspiratie nodig? Dit zijn onze 5 beste burgers!

Satéburger met sperziebonen - delicious
burger met bacon shiitake - delicious

Foto: Chantal Arnts

Gegrilde kool op een barbecue