vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
herfst |
hollands |
Herfst vraagt om wat stevigere gerechten. Maak eten met wat meer ‘gewicht’. Eten dat iedereen graag lust. Geef vleeseters eens onderstaande zuurkoolschotel met quorngehakt. We zijn benieuwd naar hun reacties. Ook kinderen die niet zo dol zijn op zuurkool, zwichten voor deze romige vega-versie met zachte appelsmaak!
Ingrediënten
- 500 g wijnzuurkool
- 150 ml appelsap
- 2 blaadjes laurier
- 750 g aardappels geschild, in dunne plakjes
- 30 g boter
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 teen knoflook gesneden
- 2 pakjes (à 200 g) quorngehakt
- 1 el gehaktkruiden
- 2 eieren
- 350 ml zure room
Instructies
- Verwarm de zuurkool met het appelsap en de laurier in een afgesloten pan zachtjes 10 min. Kook ondertussen de aardappelplakjes 5 min. voor in ruim kokend gezouten water en laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Verwarm ondertussen de boter in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook op matig vuur totdat het zacht is (niet bruin). Voeg het quorngehakt toe en roerbak tot licht gekleurd. Voeg de gehaktkruiden toe en bak nog een minuut mee.
- Meng de eieren met de zure room en breng op smaak met zout en peper.
- Leg nu afwisselend laagjes aardappel, quorn en zuurkool met het vocht in een ingevette ovenschaal. Herhaal dit nog eens en spreid beide keren een laagje zure roommengsel over de zuurkoollaag uit.
- Bak de schotel in het midden van de oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
Productie en recept: Trudelies Schouten. Bereiding: Bart Stuart. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!