glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
kerst, najaar, winter |
|
glutenvrij, vegetarisch
hoofd, hoofdgerecht |
kerst, najaar, winter |
|
glutenvrij, vegetarisch
Het nieuwste kookboek van Janneke en Serge is helemaal vega.
Kookgerei
-
ovenschaal 18×28 cm
Ingrediënten
- 1½ kilo kruimige aardappels
- 500 g verse zuurkool
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 rode puntpaprika’s
- 4-5 takjes tijm
- 3 el olijfolie
- 70 g tomatenpuree, 1 blikje
- 150 ml rode wijn
- 3 kleine handappels, bijv. elstar
- 200 g crème fraîche
- 200 g brie
Instructies
-
1 Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in water met zout gaar in ± 20 min.
-
2 Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Laat de zuurkool uitlekken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Ris de blaadjes van de tijmtakjes.
-
3 Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de ui met de paprika en tijm 2 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Schep de zuurkool erdoor en bak 2 min. Schenk de wijn erbij en laat de zuurkool 15 min. smoren.
-
4 Snijd de kapjes van de appels. Schil de rest van de appel en snijd in blokjes. Kook de appelblokjes de laatste 5 min. mee met de aardappels. Giet de aardappels met de appel af en stamp tot smeuïge puree. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
-
5 Schep de zuurkool in de ovenschaal. Verdeel de aardappel-appelpuree erover. Druk de appelkapjes in de puree. Snijd de brie in plakjes en leg op de puree. Besprenkel met 1 el olijfolie. Bak de zuurkool in de oven in 30 min. goudbruin.
Voedingswaarde
calorieën: 861kcal
eiwit: 21g
vet: 39g
koolhydraten: 94g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!