vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Italianen zijn meesters in eenvoudige oplossingen, zoals soep half pureren zodat je iets gebonden, maar ook grove soep krijgt.
Ingrediënten
- 150 g winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 prei
- 3 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 2 tl venkelzaad
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
- 140 g tomatenpuree
- 1½ l groentebouillon
- 4 takjes tijm, blaadjes gerist
- 500 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 6 sneden stevig desembrood
- 85 g rucola
- olijfolie extra vierge, om mee te besprenkelen
Instructies
- Schil de peen. Snijd de peen en de bleekselderij in blokjes. Snijd de prei in ringetjes en snijd 2 tenen knoflook fijn.
- Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de groenten 5 min. Schep het venkelzaad, de gerookte-paprikapoeder en tomatenpuree erdoor en bak 1 min.
- Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Bind de takjes tijm eventueel met keukentouw samen, zo vis je ze makkelijk uit de pan. Voeg ook de blaadjes van de takjes tijm toe.
- Draai het vuur laag. Voeg de kikkererwten toe en kook de soep 20 min.
- Halveer intussen de sneden brood en rooster ze in een broodrooster of droge koekenpan. Halveer de laatste teen knoflook en wrijf het geroosterde brood ermee stevig in.
- Pureer de soep met de staafmixer enkele keren zodat er een grove, half gepureerde soep ontstaat. Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg ¾ van de rucola toe. Schep de soep in 4 diepe borden of kommen. Leg een bruschetta in de soep en verdeel wat rucola erover. Besprenkel royaal met extra olijfolie. Serveer de rest van de bruschette apart erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 381kcal
eiwit: 14g
vet: 14g
koolhydraten: 44g
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!