aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd |
hollands |
De grove Limburgse mosterd heeft een milde smaak en gaat heerlijk bij het livar-worstje.Nog zo'n heerlijke stamppot van Janneke proberen? Maak eens deze waterkersstamppot met venkeljus of probeer deze radicchiostamppot met roodbaars en kappertjes.
Ingrediënten
- 1¼ kg kruimige aardappels geschild en in stukken
- 75 gr boter
- 4 saucijzen van Livar-varkensvlees* op kamertemperatuur
- 2 uien fijngesneden
- 600 gr snijbonen in dunne reepjes
- 175 ml melk
- 1 el honing
- 125 ml slagroom
- 1-1½ volle el Limburgse grove mosterd
- 1 flinke handvol verse kruiden (bijv. kervel, bieslook of peterselie) grof gesneden
Instructies
- Kook de aardappels in een bodem water van 3 cm met zout in 20 min. gaar. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bak de saucijzen in 15 min. bruin en gaar. Smelt in een hapjespan de laatste 25 g boter. Fruit de uien. Schep de snijbonen erdoor en smoor ze met de deksel op de pan in 15-20 min. knapperig gaar. Schep af en toe om.
- Neem de saucijzen uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Voeg de honing toe aan het braadvet. Voeg de slagroom toe en roer met een spatel de aanbaksels los. Voeg de mosterd toe, verwarm nog 1-2 min. tot een romige saus en leg de worst erin terug.
- Giet de aardappelen af. Zet de pan terug op laag vuur. Schenk de melk langs de rand erbij (zo verwarmt de melk direct!) en stamp met de laatste 25 g boter tot een smeuïge puree. Schep er de snijbonen en de kruiden door. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de stamppot op 4 borden. Leg er de saucijzen bij en schep de honing-mosterdsaus erover.
Voedingswaarde
* Livar-vlees en -saucijzen zijn bij sommige supermarkten te koop en online. Of vraag ernaar bij je slager.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!