aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht, salade |
zomer |
|
Er is erg veel ingeblikte vis te koop. Altijd handig om in voorraad te hebben en snel een zomerse groentesalade met sardientjes mee te maken. Alleen al de sardientjes kun je in allerlei variëteiten kopen, zoals sardienen in tomatensaus, sardienen met citroen of sardientjes in olijfolie.
Ingrediënten
- 2 blikjes sardientjes uitgelekt, op olie
- 1 flinke citroen schil geraspt, sap geperst
- 1 komkommer stevige kleine
- 2 little gem blad losgehaald
- 1 ui rood, gehalveerd, in halve ringen
- 1 paprika rood, zaadlijsten verwijderd, in repen
- 2 vlees trostomaten horizontaal in plakken
- 2 bakjes (à 150 g) Griekse olijvenmix met fetablokjes
- 4 el citroenmayonaise
- 1 teen knoflook geperst
Instructies
- Dep de sardientjes droog en meng ze met 2-3 el citroensap en wat peper. Laat 15 min. intrekken.
- Schil de komkommer, halveer over de lengte en schraap het zaad er met een stevig theelepeltje uit. Snijd de helften in schuine boogjes. Verdeel de slabladeren over 4 borden. Verdeel daarover alle groente en leg de visjes erbij. Verdeel de Griekse olijvenmix over de salade.
- Klop de mayonaise met het citroenrasp en nog 2 el citroensap, de knoflook en peper naar smaak los en verdeel over de salade.
Voedingswaarde
Recept: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!