Zoete of zoute bietjeschips met venkelzaad

Zoete of zoute bietjeschips met venkelzaad

glutenvrij
aantal 4 | hapje, tussendoortje | | | glutenvrij
Bietjes mogen eigenlijk niet ontbreken in de moestuin van de hobbykok. Want kijk eens naar deze ontzettend lekkere bietenchips! Voor wie niet in de grond wil wroeten, is er hoop: steeds meer bietensoorten zijn vooral ’s zomers beter verkrijgbaar.
Kooktijd30 minutes
Oven30 minutes
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 4 bietjes*
  • arachideolie* om in te frituren
  • 1 tl venkelzaad natuurwinkel
  • 1/2 tl zeezout of 1 tl suiker grof

Instructies

  • Schrob de bietjes schoon. Droog ze goed en snijd de bietjes met schil op de mandoline in dunne plakjes van 2 mm. Verhit de oven op 50°C. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en droog ze 30 min. in de lauwwarme oven met de ovendeur op een kiertje.
  • Verhit een flinke laag olie in een frituurpan of wok en frituur de gedroogde bietenchips in kleine porties krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Stamp het venkelzaad met het grove zeezout of suiker in een vijzel en bestrooi de chips ermee.
  • * Voor deze chips is het heel mooi om verschillende gekleurde bietjes, zoals de chioggia met de mooie roze ringen en de oranjegele biet te gebruiken. Arachideolie of pindaolie kan heel hoog verhit worden zonder dat de olie verbrand. De smaak is vrij neutraal.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Nadia Zerouli. Merijn Tol. Styling: Jan Willen van Riel. Fotografie Saskia van Osnabrugge. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!