nr.1 foodmagazine

Zoete knollenstamp met zalm gewikkeld in coppa

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
knollenstamp-delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | hollands |
Grof gestampte knollenstamp: knolselderij, koolraap, goudrenetten en kruimige aardappels gestampt met een scheutje melk en appelsap. Daarbij zalmfilets gewikkeld in plakjes coppa. Easy en vol groente!
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen geschild, in stukken
  • 1 knolselderij ± 800 g, geschild, in blokjes
  • 1 koolraap ± 1 kg, geschild, in blokjes
  • 3 goudrenetten geschild, in stukken
  • 3 el pijnboompitten
  • 4 zalmfilets à 125-150 g
  • 12 plakjes coppa* of 8 plakken gedroogde ham
  • 6 el olijfolie + extra voor erover
  • 75 ml melk
  • 75 ml appelsap van goede kwaliteit
  • 2 bosjes waterkers à 75 g, harde steeltjes verwijderd, grof gesneden

instructies

  • Kook de aardappelen met de knolselderij, koolraap en appel in ruim water met een flinke snuf zout in 20-25 min. gaar.
  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  • Bestrooi de zalmfilets met peper en weinig zout en wikkel ze in de plakjes coppa.
  • Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak hierin de zalmfilets in 2 min. per kant bruin en rosé of naar wens gaar. Houd ze in aluminiumfolie warm.
  • Giet de aardappelen met de groenten af. Zet de pan terug op laag vuur en voeg de melk en het appelsap toe. Stamp alles grof en voeg eventueel een extra scheutje melk of appelsap toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de rest van de olijfolie, de waterkers en zout en peper naar smaak erdoor.
  • Schep de stamppot op 4 borden. Leg er de coppa-zalm bij. Schenk er een extra straaltje olijfolie over en bestrooi met de pijnboompitten. Extra lekker met een lik grove mosterd.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Coppa is een malse, kruidige, gedroogde hamsoort, oorspronkelijk uit Italië (coppa di Parma). Ook in ons land maken steeds meer slagers coppa. Of gebruik anderegedroogde ham.
Recept en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


knollenstamp-delicious