Zoete-aardappelpuree met makreel

glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | nederlands | glutenvrij, lactosevrij
De combi makreel uit de oven met zoete-aardappelpuree is een gouden greep. Lekker met de zijdezachte zoete-aardappelpuree.
Lekker hierbij: stamppot met zoete aardappel en venkeljus
Makreel is ook prima vis om te roken!
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • kg zoete aardappels
  • 4 verse makreelfilets met huid à 100 g
  • 8 el extra vierge olijfolie
  • ½ -1 tl grof zeezout
  • ½ komkommer
  • 1 sjalot
  • 2 takjes munt, alleen de blaadjes
  • 1 el jalapeño-peperringen (pot)
  • 3 el sap limoensap
  • 1 (bio)limoen, schil fijn geraspt

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ruim water met zout in 15 min. gaar.
  • Leg de makreelfilets op een met bakpapier belegde bakplaat, met de huid naar boven. Besprenkel ze met 3 el olijfolie en bestrooi met een klein beetje zeezout.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in piepkleine blokjes. Snijd de sjalot, muntblaadjes fijn en jalapeño-­pepers fijn. Meng de komkommer met de sjalot, jalapeño-pepers, munt, limoenrasp en 2-3 el van het limoensap en 3 el olijfolie.
  • Rooster de makreelfilets in de voorverwarmde oven in 5 min. goudbruin en net gaar. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Breng de puree op smaak met de rest van de olijfolie en zout.
  • Verdeel de puree over 4 borden en leg er de makreelfilets op. Schep de komkommersalsa erover en besprenkel evt. nog met een straaltje olijfolie.
Voedingswaarde:
calorieën: 770kcal
|
eiwit: 21g
|
vet: 44g
|
koolhydraten: 69g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!