aantal |
zoet |
weekend |
|
Vanaf vandaag kun je in het februarinummer van delicious. een interview lezen met Tinka Leene. Zij is ontwerpster van de Zeeuwse knop bakvorm en schreef een kookboek over deze populaire bakaccessoire. Hieronder het favoriete recept van de delicious. redactie: Zeeuws zeeschuim.
Ingrediënten
- 5 eiwitten
- 250 g poedersuiker
- 25 g zelfrijzend bakmeel
- 19 g maïzena
- 500 ml slagroom
- 200 g frambozen
- 4 el frambozenjam
Instructies
- erwarm de oven voor op 110 °C. Klop de eiwitten en de poedersuiker tot een stevig merengue-mengsel met pieken. Leg de Zeeuwse knop bakvorm met de opening naar beneden op een ruim stuk bakpapier en trek hem om.
- Schep de helft van het merengue-mengsel binnen de getekende cirkel op het bakpapier. Voeg aan de rest van het merengue-mengsel het zelfrijzend bakmeel en de maïzena toe. Spatel het er rustig doorheen. Schep dit biscuitbeslag in de zorgvuldig ingevette en met bloem bestoven Zeeuwse knop.
- Plaats het bakpapier met het merengue-mengsel en de met biscuitbeslag gevulde vorm naast elkaar in het midden van de oven. Bak de biscuitvorm in 1,5 uur goudbruin. Los hem daarna op een rooster. Bak de merengue in ruim 2 uur ivoorkleurig. Laat hem afkoelen in een dichte oven.
- Klop de slagroom lobbig en spatel de frambozen erdoor. Bestrijk de merengue met de frambozenjam en spatel het slagroommengsel erover. Leg de Zeeuwse knop biscuit er bovenop.
Voedingswaarde
Het Zeeuwse Knop Bakboek Verhalen en recepten uit Zeeland en de rest van de wereld, door Tinka Leene Uitgever: Het Paard van Troje ISBN 9789071937118, € 19,95.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!