zelfgemaakte snelle piccalilly

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
piccalilly
lactosevrij, veganistisch
aantal 1 | bijgerecht | | | lactosevrij, vegan
Yvette: ‘Ik maak altijd meteen een paar potten extra als ik toch bezig ben. Ik bewaar ze in de koelkast – het hoeft niet in de vriezer – of doe ze cadeau.’
kooktijd40 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 1 courgette, in piepkleine dobbelsteentjes
  • 1 bloemkool, in piepkleine roosjes
  • 150 g sperziebonen, in kleine stukjes
  • 250 g zilveruitjes, pot
  • ½ komkommer, in piepkleine dobbelsteentjes
  • 75 g suiker
  • 500 ml appel- of wittewijnazijn
  • 3 el bloem
  • 3 el mosterdzaad
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el kurkuma

instructies

  • Doe alle gesneden groenten in een grote pan en voeg de suiker en de azijn toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zacht doorkoken.
  • Bestrooi met de bloem, voeg de specerijen toe en kook dit al roerend door de groenten in de pan tot de boel begint te binden. Laat alles 10 min. goed doorkoken, breng goed op smaak met zout en peper.
  • Haal van het vuur en giet het gelijk in brandschone potten. Keer ze even op de kop en laat afkoelen tot gebruik.
  • U kunt uw zelfgemaakte piccalilly wel een maand of 2-3 bewaren op een koele donkere plaats, zoals de kelder, de smaak wordt mettertijd beter.
Voedingswaarde:
calorieën: 92kcal
|
eiwit: 3g
|
vet: 1g
|
koolhydraten: 15g
auteur: delicious.
RECEPTEN YVETTE VAN BOVEN. FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN. STYLING CYN FERDINANDUS. BEREIDING BART STUART.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
piccalilly