lactosevrij, veganistisch
aantal 1 |
bijgerecht |
|
|
lactosevrij, vegan
bijgerecht |
|
|
lactosevrij, vegan
Yvette: ‘Ik maak altijd meteen een paar potten extra als ik toch bezig ben. Ik bewaar ze in de koelkast – het hoeft niet in de vriezer – of doe ze cadeau.’
Ingrediënten
- 1 courgette, in piepkleine dobbelsteentjes
- 1 bloemkool, in piepkleine roosjes
- 150 g sperziebonen, in kleine stukjes
- 250 g zilveruitjes, pot
- ½ komkommer, in piepkleine dobbelsteentjes
- 75 g suiker
- 500 ml appel- of wittewijnazijn
- 3 el bloem
- 3 el mosterdzaad
- 1 el gemberpoeder
- 1 el kurkuma
Instructies
-
Doe alle gesneden groenten in een grote pan en voeg de suiker en de azijn toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zacht doorkoken.
-
Bestrooi met de bloem, voeg de specerijen toe en kook dit al roerend door de groenten in de pan tot de boel begint te binden. Laat alles 10 min. goed doorkoken, breng goed op smaak met zout en peper.
-
Haal van het vuur en giet het gelijk in brandschone potten. Keer ze even op de kop en laat afkoelen tot gebruik.
-
U kunt uw zelfgemaakte piccalilly wel een maand of 2-3 bewaren op een koele donkere plaats, zoals de kelder, de smaak wordt mettertijd beter.
Voedingswaarde
calorieën: 92kcal
eiwit: 3g
vet: 1g
koolhydraten: 15g
RECEPTEN YVETTE VAN BOVEN. FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN. STYLING CYN FERDINANDUS. BEREIDING BART STUART.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!