Zin in zalmsaté? Dit recept is ideaal wanneer je minder tijd hebt: maar 5 ingrediënten en in 25 minuutjes gemaakt.
Nog veel meer lekkere recepten vind je in het laatste nummer van delicious. Bestel ‘m hier!
Zalmsaté met paksoi en gemberrijst (met maar 5 ingrediënten)
lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
aziatisch |
lactosevrij
Janneke Philippi kookt al jaren lekker, simpel en snel voor delicious. Omdat ze daar een kei in is, dagen we haar uit nóg een stapje verder te gaan. Deze keer kookt ze met maar 5 ingrediënten plus een paar basisingrediënten uit voorraad. Janneke: 'Gek op gember ben ik, het hete combineert heerlijk met zalm en pept de rijst zo lekker op.'
kooktijd25 minutes minutes
Kookgerei
- satéstokjes
ingrediënten
- 4 el zonnebloemolie
- 300 g pandanrijst
- 500 g zalmfilet
- 5 el sojasaus
- 2 struiken paksoi
- 4 cm gember
instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de zalmfilet in 1½ cm-blokjes. Schep de blokjes om met 3 el sojasaus en rijg ze aan satéprikkers.
- Snijd de paksoi in repen. Schil de gember en rasp fijn.
- Verhit in een wok 1 el olie. Fruit de gember ± 1 min. zachtjes en schep uit de pan. Schenk weer 1 el olie in de wok. Bak het witte deel van de paksoi ± 3 min. al omscheppend.
- Verhit intussen de laatste 2 el olie in een koekenpan. Bak de zalmsaté in ± 4 min. rondom bruin en vanbinnen rosé en sappig.
- Doe het groene deel van de paksoi in de wok en bak al omscheppend ± 1 min. Voeg de laatste 2 el sojasaus toe en breng op smaak met peper.
- Giet de rijst af. Meng de gefruite gember met de rijst. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel de paksoi erover en leg de zalmsaté erbij.
calorieën: 684kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 34g
|
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
Recept, bereiding, fotografie: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: pasta met weinig ingrediënten: 15 heerlijke recepten