Zalmbroodjes met citroenboter

Zalmbroodjes met citroenboter

aantal 6 | brunch, lunchgerecht | moederdag | |
Krijg je vandaag toch nog onverwacht lunchgasten? Verras je gasten dan met deze heerlijke zalmbroodjes: eenvoudig, snel en feestelijk. Helemaal met een glaasje bubbels!
Voorbereiding5 minutes
Totale tijd5 minutes

Ingrediënten

  • 200 g zalmfilet gerookt
  • 1 citroen biologische
  • 100 g roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
  • 1 tl fleur de sel
  • 4 broodjes witte, harde
  • 1 el peperkorrels
  • 12 sprietjes bieslook

Instructies

  • Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Boen een niet biologische citroen eerst even schoon onder stromend water. Roer de citroenrasp en 2-3 el van het sap met fleur de sel naar smaak door de zachte boter. 
  • Snijd de broodjes open, besmeer ze met de boter en leg ze op een schaal. Verdeel er de zalm losjes over. Kneus de peper in een vijzel en verdeel met de bieslook over de broodjes.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
TIP: In plaats van zalm kun je de broodjes ook beleggen met rosbief, goede rauwe ham, Hollandse garnalen, gegrilde groenten of een restje koud vlees. Ook lekker met geroosterde bagels, verse toast of gegrilde sneetjes zuurdesembrood.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!