Yoghurt ijsjes met fruitswirls

foodiefile extra ijsdossier


aantal 8 | zoet | pasen, weekend | |
De zon schijnt volop: het is weer tijd voor ijs! Wist je dat je met jam heerlijke ijsjes met fruitswirls maakt? Verrukkelijk met room, yoghurt & honing. Én het ziet er ook nog eens fantastisch uit.
Of maak zelf pure-chocolade ijs.
voorbereiding15 minutes
Invriezen4 hours 30 minutes

ingrediënten

  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 80 g honing vloeibaar
  • 200 ml slagroom
  • 150 g jam elke jam is mogelijk

topping

  • 80 g kokos geschaafd
  • 75 g cruesli gehakte of 50 g chocoladestrooisel
  • ook nodig: 8 ijslolly vormpjes inh. ± 90 ml

instructies

  • Meng in een kom de yoghurt met de honing. Klop in een ander ruime kom de slagroom stijf. Spatel de yoghurt door de slagroom. Roer de jam los met 50 ml koud water. Spoel de ijslolly-vormpjes met koud water en schep er om en om wat jam en wat van het yoghurtmengsel in. Begin met de jam. Roer met de achterkant van een theelepeltje even door in de vormpjes om ze te marmeren en laat in vriezer ± 4 uur, maar liever 1 nacht bevriezen.
  • Haal de ijsjes uit de vorm en rol de bovenkant door de topping. Druk goed aan en laat de lollies weer even ± 30 min. in de vriezer helemaal bevriezen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie, styling en foodstyling: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


foodiefile extra ijsdossier